16.11. Velkommen vakre Turbo Vinja! Denne vakre Fjordhoppa er prosjektet til Guri & meg, og hun står sammen med gutta til Guri i Verdal. Vi har store forventninger til Vinja, og håpet er at hun kan avle vakre føll i fremtiden i tillegg til å bli en fin turhest :-)

07.08. I dag kom Fay sine valper, og hun fødte 5 flotte og livskraftige tisper på under timen! Alle valpene ser mørke ut, så det spørs om de er trefarget hele gjengen.

Myte er for tiden på Norges veterinærhøyskole der de prøver å få orden på frambeina hennes. De har operert to ganger nå, og dyrlegene er optimistiske mtp fremtiden. Vi krysser fingrene for at hun blir helt fin, og gleder oss til å hente henne hjem igjen.

24.07. Vi venter valper etter Fay og Brando i august, og det er liten tvil om at det er minst like mange som sist gang. Fay har en stor mage til besvær i varmen :-) Se mer info om det kommende kullet på valpesiden.

21.06. Endelig kom føllet til Gråa, og det ble et nydelig lite hoppeføll. Hun vil bli grå, og har fått navnet Myte. Vi er nå veldig glad og lettet, selv om vi har litt startproblemer. Først var hun litt dårlig til å ta til seg næring, men dette rettet seg fort. Videre har hun litt ugreie frambein som vi nå strekker flere ganger daglig, og som hun får medisin for. Dyrlegene mener hun vil bli helt fin med litt tid.

24.05. Valpene har nå flyttet til sine nye hjem, lykke til alle sammen! Jeg måtte dessverre ta turen til slakteren med Pia. Hun ble bitt av hoggorm i leppa i fjor sommer, og jeg hadde håpet at det ikke skulle gi henne store problemer. Men, denne skaden ga henne flere problemer ut over vinteren/våren, og da hun fikk problemer med å spise var det ikke annet å gjøre. Utrolig synd ettersom Pia var en svært god hest som burde gått i avl, men sånn skulle det altså ikke gå :-(

17.04. Lila sitt P-kull har fått egen side. Lagt inn nye planer for 2017 på JRT valpeplaner, vi har to tisper som skal ha valper.

29.03. Lila & Normann sine valper er kommet, og det ble 2 hanner og 2 tisper. Alt er som det skal være i valpekassa. Alle valpene er tinget.

Vi deltok under Barnas dag her i Levanger og vi i Trøndelag Fjordhestlag var til stede med 2 fjordhester.

22.03. Oppdatert info på både Tervueren- og Jack Russell Terrierkullene.

22.01. Da er Lila parret med Normann! Ta en titt på Jack Russell Terrier kull -> Valpeplaner.

14.01. Heierås Lila har startet løpetid, og vil bli parret med Heierås Normann ila januar. Om alt går etter planen får vi trefargede valper i mars. Ta en titt på valpesiden for mer info! Nytt bilde av Normann.

03.01. Nytt år og nye muligheter. Jeg har fått kjørt mye med Gråa i jula, herlig å ha dagslys når man kjører. Håper alle har kosa seg i jula, og riktig godt nytt år!

11.12. Jeg fikk mulighet til å overta Bakka Pia (datter av Siss og dermed barnebarn av Gråa), og det er jo en mulighet man ikke kan la gå fra seg :-) Pia er etter Fjølestaen og det er jo heller intet minus. Stjerna er satt til tilridning ved Solheim, og deretter skal hun bo i Beitstad. Lykke til med den lille røde Trude :-)

27.10. I går tok jeg turen til dyrlegen for UL på Gråa og Stjerna. Og jaggu viste det seg at begge er drektige! Vi har knipset nye bilder av vår vakre, evigunge grå hoppe :-)

03.10. JRT Gläfsebo`s Moa og Heierås Normann har vært til helsesjekk. Begge ble kneleddsundersøkt UA. Normann har PPM, og begge fikk de bemerket trange tårekanaler, ellers var alt i skjønneste orden! Gläfsebo`s Fay og Marte har deltatt på besøkshundkurs via Røde Kors, og Fay ble selvsagt godkjent :-)

Line & Killer har fikset opprykk til Eliteklassen i Rally! Og ikke bare opprykk, men 200 poeng av 200 mulige!! Hurra for dere :-)

04.09. Stjerna debuterte i Skeid på Undersåker, Inderøy i dag. Maren deltok i leieklasse og rideklasse med henne. Og det kunne vel ikke gått stort bedre, se her: https://www.facebook.com/1196187895/videos/10208330317514330/ Jeg deltok i tømmekjøring og det gikk også fint. Stjerna fikk gode plasseringer i alle klasser; 4.plass i leieklasse og rideklasse (109p), og 2.plass (107p) i tømmekjøringa. Det skal sies at vi var bare tre i tømmekjøringsklassen, mens i feks rideklassen var det 11 deltagere. Så der imponerte Maren og Stjerna stort :-)

30.08. På søndag deltok vi under Åpen gård i Ness, Verdal. Gråa og Stjerna gjorde en god jobb denne gangen også, og gledet mangt et barnesinn denne dagen. Tusen takk til Maren som bidro til at barneridninga gikk som smurt. Og hey - hvem som ble kjendiser igjen da...? :-) http://www.innherred.no/nyheter/2016/08/28/Folk-str%C3%B8mmet-til-13248030.ece

24.08. Heierås Langila og Anette Mjøen har sørget for at kennelen har fått sin første champion i agility! Gratulerer så mye, dere er helt rå!

08.08. Tidligere i sommer gikk vi til anskaffelse av en kjekk Jack Russell Terrier hannhund. Han heter til daglig Benny og er av Heieråslinjer. Ta en titt på Jack Over Border Benny Bee Good sin side. Planen er at Benny skal bli Sveinung sin sporhund, og vi gleder oss til å følge med utviklingen. Nå skal det litt til å fylle onkel Aron sine "jaktsko", men kanskje kan han fylle sporrollen og slik komplettere jakthverdagen :-)

I forrige uke deltok Stjerna og jeg på Norsk uke hos Hiberg hestesenter. Det var ei veldig trivelig uke med masse Nordlandshest/Lyngshest og 2 Fjordhester. Artig å se flere hester og følge deres utvikling mot å bli bedre ridehester, eller veien mot å bli en god kjørehest, som de fleste hadde som mål på unghestene. Stjerna er jo kjørt litt før, men ettersom jeg visste lite om hva og hvordan så valgte jeg å starte med tømmekjøring. Vi oppgraderte kjapt til tau/kjetting, og så videre til "plast-sjeker" før vi endelig satte henne for vogna. Og det var ingen grunn til bekymring, Stjerna gikk så pent og pyntelig med alskens bak seg hun. Det er lite tvil om at det er gjort et godt stykke arbeid med henne i innkjøringa. Vi kom langt ila uka, og jeg ble veldig imponert over hvor godt hun taklet alle nye saker. I går deltok vi på barneridning med både Stjerna og Gråa, i tillegg var fjordhesten Sander med. Og selv om trykket var stort og jevnt utover hele dagen, var hestene så positive og rolige.

Og så må jeg bare legge ved bilde av 3 års hingsten Augdals Manus, en helt utrolig god hest som deltok på kurset. Ikke bare er han god, men utrolig vakker også!

23.07. Sommeren fyker av gårde, og det har vært mye spenning med hingsteslippet m/Sølrei. Gråa er på slippet, og hun kom opp i brunst dagen etter slippet. Hun ville altså være først i køen, og det er vel også rett og rimelig at den eldste skal være "først i fatet" :-) Hun har ikke kommet i brunst igjen, så nå er det bare å krysse fingrene. Kanskje er hun for gammel og kaster, kanskje tar hun seg ikke i det hele tatt... Men kanskje, kanskje er jeg så heldig å få et føll - hoppeføll - etter denne fantastiske fjordhoppa. Tiden vil vise. Etter å ha fulgt med Nordlandshest/Lyngshest ei god stund kom jeg tilfeldig over ei hoppe jeg fikk svært god magefølelse for. Hun heter Plassen Stjerna og kommer fra Snåsa, der hun har hatt det som plommen i egget. Nå venter nok et mer aktivt liv, forhåpentligvis med både avl og annet moro. Jeg kastet meg kjapt rundt og fikk bragt Stjerna til nydelige Bjørkemåne som står "rett rundt hjørnet" nå i sommer. Veldig praktisk å ha hoppene hos hingster med kun et par km avstand.

13.06. Sissel planlegger å parre Kela til vinteren, så da blir det Tervuerenvalper i Fauske. Partner blir Waytar, samme kombinasjon som O-kullet, ta en titt på våre tidligere kull. Nemo og Kjersti deltok på Oppdalsutstillinga, og der ble det full klaff med Cert, BIR og 4.BIG! Han har også bestått ferdselsprøven. Gratulerer så mye Kjersti, godt jobba :-) Kela og Bris har vært i ilden sammen med sin fører Sissel, og det pleier jo gjerne å gå bra. Bris har kapret sin første 1.pr i FC3, og Kela har også fikset det samme! Grattis Sissel, dere er bare rå! Killer og Line har også startet sesongen, og de dro i land sin første 1.pr i FC3 på Steinkjer! Mie og Grete deltok også her, og de fikset en flott 2.pl i Klasse 3. Herlig jobbet!

22.04. Heierås Phebe er røntget fri både fram og bak, herlig Kari :-)

17.04. Heierås Milo debuterte på valpeshow i går, og for en pangstart! Han ble BIR og 2.BIG! Gratulerer så mye Mia & Milo :-) Nye bilder av Glimre som deltok på kjøresamling i går.

Primrose sine albuer er også fine, og det er jo herlig nå når mor skal parres igjen.

01.04. Primrose er røntget med A hofter! JRT N- og O-kullsidene er på gang, og JRT Normann har fått egen side.

Mie, Killer og Bris med sine flinke førere er tatt ut til talent- og rekrutteringslaget i lydighet! Gratulerer så mye Grete, Line og Sissel, jobba på :-) Proffen er røntget fri både fram og bak samt øyelyst UA. Herlig Marit!