Vi er bosatt i vakre Levanger kommune i Trøndelag, en times kjøring nord for Trondheim. Oppdretternavnet ble godkjent tidlig på 2000-tallet, og det første Tervuerenkullet ble født i 2003 - det samme året som vår yngste sønn Håkon ble født. Året etter klemte vi til med to Tervuerenkull og 1 Engelsk Springer Spanielkull i samme slengen, en kan trygt si det var liv på bruket. Og siden den gang kan man vel si det har gått slag i slag.. Det første JRT-kullet ble født i 2008. Kennelnavnet stammer fra navnet på stedet vi bodde tidligere; Heierås vestre. Så selv om vi etter hvert flyttet til Høgberget følger selvsagt kennelnavnet med på lasset.

Merethe sitt hundeliv:

Min hundegalskap er nok medfødt og fikk tidlig stimuli da min mor kjøpte den første Papillonen i 1978. Etter det kom det flere (mange flere!!) og det hele endte opp i et stort oppdrett av både Papillon og Tibetansk Spaniel under kennelnavnet Mangos. Jeg hadde min egen Lundehund (Vilitens Stella) i oppveksten, og dette var en svært spesiell hund for meg. I tillegg hadde vi også Shih Tzu en periode. Utstilling og avl ble derfor en naturlig del av min oppvekst. Ferieturene ble stort sett kombinert med utstillinger, og det ble mange artige turer for ei lita frøken som tidlig fikk lære seg kunsten å vise hund i ringen :-)

Etter at jeg flyttet hjemmefra har det kommet og gått flere hunder, både av miniatyr og og gjeterhunder. I 1993 kjøpte jeg min første Border Collie tispe ved navn Sandra, og i 1997 kom hennes helsøster Tedda i hus. Med disse konkurrerte jeg først og fremst i lydighet, men var også innom agility, gjeting og bruks. Sandra og jeg konkurrerte i Klasse Elite lydighet og hadde opprykk til Klasse II agility.

I 2000 kom den første Belgisk Fårehund - Tervueren i hus. Jeg har ført frem flere hunder i lydighet og nevnes må Heierås Fame som har to førstepremier i Elite og opprykk til C-spor. Fame var en helt spesiell hund som senere berget sitt eget liv ved å hoppe ut fra 2.etasje da det startet å brenne inne i huset. Fame var alene hjemme, men hun tok saken i egne hender - noe hun var kjent for i tiden hos meg også.

Her er nevnte Heierås Fame, og en annen spesiell Terv, nemlig Heierås Kaiza. Kaiza er siste avlstispa hos oss, og jeg føler hun ga ei verdig avslutning for avlen på Terv.

Vi har alltid ønsket oss en rase i tillegg og etter å ha vært innom Engelsk Springer Spaniel ble jeg etter hvert oppmerksom på Jack Russell Terrier. I 2007 kom Debbie (Saltisgårdens Debra Kadabra) til Heierås og via henne fant vi vår maskot-rase.

Her er vår første tispe Debbie og Ask fra hennes første kull.

Etter at vi flyttet fra landlige Heierås og til Høgberget i 2013 er det JRT som har fått mer fokus. Vi har aldri mer enn et par hunder hjemme. Vi er heldige å ha gode fôrverter og deleiere til våre potensielle avlsdyr, og vi ønsker at alle hundene får god oppfølging, trening og masse oppmerksomhet. Vi har kommet frem til at dette er en ordning både vi og hundene trives med.

Jeg var med i etableringen av Levanger Hundeklubb i 1997 og har sittet i styret i en god del av disse årene. Jeg har hatt verv i Norsk Belgisk Fårehundklubb i to perioder; Sekretær i perioden 2003-2005 og styremedlem avl i perioden 2006-2008. Jeg har i tillegg sittet i styret for NKK avd Trøndelag og NBFK avd Trøndelag.

Her er noe av det morsomme jeg har drevet med i hundeverdenen:

* Godkjent instruktør Trinn 1 (1998) og Trinn 2 (2015)

* Bestått Hundefaget v/Høyskolen i Nord Trøndelag (inkludert genetikk og avl)

* Grunnkurs massasje på hund

* Instruktør for besøkshundene i Røde Kors i Nord Trøndelag

* Gjennomført flere kurser - og trent flere hunder i spesialsøk, smeller og ID-spor

* Deltatt ved utallige MH beskrivelser med mitt oppdrett, mitt første Tervuerenkull var bla med som det første kullet da MH ble utprøvd av Nidaros bhk i 2004

* Innehaver av Hunderommet AS, Levanger i 2014-2016 (spesialbutikk for hund samt kurs og pelsstell)

Ta gjerne kontakt med meg om du ønsker mer informasjon om våre hunder, vårt oppdrett eller gamper for den del. Min mailadresse er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen Mob.90057276

Min adresse er: Merethe Boneng, Hyllbærvegen 2, 7606 Levanger