Vi er bosatt i vakre Levanger kommune i Nord Trøndelag. Her har vi nærhet til fjorden, innsjøer, skog og fjell. Og det setter vi stor pris på.

Eldste gutten heter Vetle og er født i 1996. Han er en sporty og trivelig gutt med sunne interesser. Han er  aktiv i langrennssporet og på andre idrettsarenaer som sykkelritt, fotball og duathlon. Minstemann Håkon er født i 2003 og er en sjarmerende fyr som elsker å være utendørs sammen med sine kompiser. Han er aktiv innen fotball. Håkon liker å spille gitar og går heller ikke av veien for litt skuespill. Dessuten har han helt bestemte meninger - jeg skjønner ikke hvor han har det i fra ;-) Far i huset er verken spesielt interessert i hund eller hest, men hjelper til når han må. Han trives aller best med å spille i rockeband, være TV-vert i lokal TV`en, kjøre rundt på sin Harley, spille poker eller fiske. En allsidig fyr altså.

Hundelivet

Min hundegalskap er nok medfødt og fikk tidlig stimuli da min mor kjøpte den første Papillonen i 1978. Etter det kom det flere (mange flere!!) og det hele endte opp i et stort oppdrett av både Papillon og Tibetansk Spaniel. Utstilling og avl ble derfor en naturlig del av min oppvekst. Etter at jeg flyttet hjemmefra har det kommet og gått flere hunder, både av miniatyr og, siden 1993, gjeterhunder.

I 1993 kjøpte jeg min første Border Collie tispe ved navn Sandra, og i 1997 kom hennes helsøster Tedda i hus. Med disse konkurrerte jeg først og fremst i lydighet, men var også innom agility, gjeting og bruks. Sandra og jeg konkurrerte i Klasse Elite lydighet og hadde opprykk til Klasse II agility. I 2000 kom den første Terven i hus. Jeg har ført frem flere hunder i lydighet og nevnes må Heierås Fame som har to førstepremier i Elite og opprykk til C-spor. Vi har alltid ønsket oss en rase i tillegg og etter å ha vært innom Engelsk Springer Spaniel og hudproblemer, ble jeg etter hvert oppmerksom på Jack Russell Terrier. I 2007 kom Debbie til Heierås og via henne fant vi vår maskot-rase. Etter at vi flyttet til Høgberget i 2013 er det JRT som er mest passende både avlsmessig og "plassmessig", så hovedfokuset vil nok ligge her i årene fremover.

Jeg var med i etableringen av Levanger Hundeklubb i 1997 og har sittet i styret i en god del av disse årene. Jeg har hatt verv i Norsk Belgisk Fårehundklubb i to perioder; Sekretær i perioden 2003-2005 og styremedlem avl i perioden 2006-2008. Jeg har i tillegg sittet i styret for NKK avd Trøndelag og NBFK avd Trøndelag. Jeg ble utdannet NKK Trinn 1 instruktør i 1998, og har siden den gang kurset jevnt og trutt. I 2015 ble jeg godkjent NKK Trinn 2 instruktør lydighet. I 2014-16 drev jeg Hunderommet her i Levanger, en spesialbutikk for hund, med vekt på kvalitetsutstyr, kurs og stell.

Hestelivet

Som liten var hest den store lidenskapen, og det ble masse lånte hester og ponnier før jeg endelig kjøpte min egen Kaldblodshoppe for konformasjonspengene. Før den tid hadde jeg ei fjordhoppe på helfôr da jeg var 13. og jeg glemte nok aldri den herlige blakke hoppa som ga alt og vel så det på turer i skog og mark. Disse minnene brakte meg tilbake til Fjordhesten, og i 1992 kjøpte jeg føllet Raja N-92-2642. Det grå føllet utviklet seg til å bli ei stødig hoppe som den dag i dag er hesten med stor H for meg. Jeg trente og kjørte inn "Gråa" som jeg kaller henne selv, og hun ble en svært stabil kjørehest som kunne brukes - og ble brukt til - oppdragskjøring, martna, terapiridning, barneridning, rideleir osv. En svært komplett fjording med god moral. Hun fikk 3.pr på utstilling og fikk totalt 6 føll, hvorav 3 hos meg. Hun er bla mormor til 1.pr hoppa Sannheims Blakka. Gråa ble solgt da barn og hund tok all tid. Senere kom det flere fjordhester før det nevnte oppholdet grunnet livssituasjon. I 2016 ble savnet etter hest for stort, og da det ble dags for å kjøpe igjen var rasevalget aldri et tema. Det måtte selvsagt bli Fjordhest igjen, og aller helst ei grå hoppe. Heldig kan man si jeg var da jeg fikk mulighet til å kjøpe tilbake Gråa, for selv om hun nå er ei gammel dame er det veldig mye hest igjen til mitt bruk :-)

Jeg var med i stiftelsen av Trøndelag fjordhestlag i 1992, og det ble derfor naturlig å være med å ta tak da laget lå i brakk i 2016. Vi fikk i gang laget igjen og jeg ble valgt til leder.

Ettersom interessen for de særnorske rasene er stor, var veien ganske kort til at man fant plass til ei Nordlandshest/Lyngshoppe også. Tilfeldighetene ga meg muligheten til å kjøpe Plassen Stjerna sommeren 2016, og det blir spennende å bli bedre kjent med rasen og ikke minst laget i Midt-Norge.

Vår mailadresse er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen Du kan også nå oss også via mobil 90057276.

/Merethe Boneng